Çamur bulanıklığı çöktürmek için 2,5 kg/m3 BEREKET JİPS önerilir. Böylelikle içeriğindeki kalsiyum sayesinde ürün kalitesi artmaktadır.
Kümes
Hayvan gübresinde azot bakımından zenginlik kazandırarak gübre değerini artırır.Metrekareye kg serpilerek yatak hazırlanmasında kullanılır.
Çim
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 50 gr/m2 ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 100gr/m2 uygulandığında topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaşır.
Çilek
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle birlikte ve toprak ph değerine, göre genel olarak toprak hazırlığında sırasında 20-100 kg/da kullanıldığında verim artışı olacaktır.
Kivi
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 20-45 kg/da, ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 45-70 kg/da uygulanabilir.Uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Narenciye
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle beraber,ağaç izdüşümünde dairesel bir bant içine ağaç başı toprak tahlili 1-2 kg verilerek toprağa karışması sağlanır.Bitkinin topraktan mikro ve makro element alım kolaylaşır,kök yapılarındaki gelişmelerle kaliteli ürün ve verim artışına neden olur.
Yer Fıstığı
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle beraber, dekara 45-40kg verilerek toprağa karışması sağllanır.Bitkinin topraktan mikro ve makro element alım kolaylaşır,kök yapılarındaki gelişmelerle kaliteli ürün ve verim artışına neden olur.
Çay
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 20-40 kg/da, ph değeri 7,5 olan topraklarda 60 kg/da kükürt noksanlığı varsa 90-95 kg/da uygulanabilir.Uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Çeltik
Ph değeri 7,5 altında olan toprakalarda 20-40 kg/da, ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 50-70 kg /da uygulanabilir. Uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Çiçek
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 40-45 kg/da ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 70-95 kg/da uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Patates
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 45-55 kg/da ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 90-95 kg/da uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Muz
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda ocak başına 1,5-3 kg/ocak, ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 2,4 kg/ocak uygulanabilir.Uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Fındık
Ph değeri 7,5 olan topraklarda 25-45 kg/da ph değeri 7,5 üzeri olan topraklarda 45-495 kg/da uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Antep Fıstığı
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 40-45 kg/da ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 70-95 kg/da uygulanabilir. Uygulama toprak altına serperek yapılmalıdır.
Yem Bitkileri
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 25-45 kg/da ph değeri 7,5 üzeri olan topraklarda 45-195 kg/da uygulama toprak altına serpilerek yapılır.
Zeytin Ağaçları
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle beraber, ağaç izdüşümünde dairesel br bant içine ağaç başı 2-4kg verilerek toprağa karışması sağlanır. Bitkinin topraktan mikro ve makro element alım kolaylaşır böylece de verim artışı sağlanır.
Mantar
Kompost materyeline 30-60 kg önerildğinde besin madde alımı sağlanır.
Pamuk
Toprak tahlili sonuçları göz önüne alınarak,toprağın ph değerine ve tuzluluk ve kükürt durumuna göre 30- 150 kg/da uygulanabilir. Böylelikle bitkinin kök gelişimini artırarak kaliteli ürün ve verim artışı sağlanır.
Baklagiller
Mineral toprak düzenleyicisi olan BEREKET JİPS,toprak tahlillerin,toprağın yapısı ph değerine göre 15,70 kg/da kullanılabilir. Bu oran sonbaharda ve ilkbaharda toprak işleme sırasında ikiye bölünerek uygulandığında verim artışı sağlanacaktır.
Meyve Ağaçları
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle beraber, ağaç izdüşümünde dairesel bir bant içine ağaç başı 2-6 kg verilerek toprağa karışması sağlanır. Bitkinin topraktan mikro ve makro element alım kolaylaşır,kök yapılarındaki gelişmelerle kaliteli ürün ve verim artışına neden olur.
Soğan / Sarımsak
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 25-45 kg/da ile 70-95 kg/da arasında kulanıldığında topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.
Şeker Pancarı
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 35 kg/da ile 45- kg/da arasında kullanıldığında kükürt ve kalsiyum sağlanır, topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.
Ayçiçeği
Toprak analiz sonuçlarına göre değişmekle birlikte ve toprak ph değerine göre genel olarak toprak hazırlığında sırasında 25-125 kg/da kullanıldığında erim artışı olacaktır.
Tahıl
Ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 20-40 kg/da, ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 60 kg/da kükürt noksanlığı varsa 100 kg/da uygulanabilir.Uygulama toprak altına serpilerek yapılmalıdır.
Mısır
Tprak tahlilleri göz önüne alınarak ph değeri 7,5 altında olan topraklarda 25-50 kg/da, ph değeri 7,5 üzerinde olan topraklarda 75 kg/da uygulanabilir.Tuzluluk ve kükürt noksanlığında bu miktar 125 kg/da uygulanabilir.Toprak altında uygulanmalıdır.
Üzüm
Mineral toprak düzenleyicisi olan BEREKET JİPS,toprak tahlillerin, toprağın yapısı ph değerine göre 25-125 kg/da kullanılabilir.Bu oran sonbaharda ve ilkbaharda toprak işleme sırasında ikiye bölünerek uygulandığında verim artışı sağlanacaktır.
Sebze
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 25-5- kg/da ile 75-150 kg/da arasında kullanıldığında kükürt ve kalsiyum sağlanır, topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 50-70 kg/da ile 95-145 kg/da arasında kullanıldığında kükürt ve kalsiyum sağlanır, topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.
Domates
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 25-5- kg/da ile 75-150 kg/da arasında kullanıldığında kükürt ve kalsiyum sağlanır, topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.
Toprak tahlili sonuçları dikkate alınarak toprak işleme sırasında toprak altına 50-70 kg/da ile 95-145 kg/da arasında kullanıldığında kükürt ve kalsiyum sağlanır, topraktan besin maddelerinin alımı kolaylaştırılarak verim artışı sağlanır.